Informatii Coimbra

Discutii diverse despre orice subiect

Moderatori: clarisa, Cris

Informatii Coimbra

Mesajde andrakris » Lun Apr 28, 2008 8:18 pm

Salut! Am descoperit acest forum in timp ce cautam cate ceva despre Coimbra si m-am gandit ca m-ar putea ajuta cineva cu informatii mai la obiect!
Urmeaza sa vin cu bursa Erasmus la Universidade de Coimbra si am inteles ca nu se ofera cazare in camin. Bursa este 300 euro/luna, numai 4 luni pe semestru si as vrea sa stiu cam care sunt costurile in Portugalia.
Se gaseste destul de repede cazare? La ce preturi? Cam care sunt conditiile?
Cam cat costa transportul de la Bucuresti la Coimbra?
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu aceste informatii si altele, daca mai e ceva ce inca nu am luat in calcul!
andrakris
Membru

Mesajde clarisa » Mar Apr 29, 2008 10:03 am

draga andrakris, ma tem ca bursa de 300 de euro nu-ti ajunge nici in vise! uite, de exemplu gasesti camere la 200 de euro
http://64.233.183.104/search?q=cache:kI ... cd=1&gl=pt
de gasit nu e greu, cred, de obicei gasesti anunturi la facultate.
in ce priveste transportul, ai putea sa intrebi la o agentie cat costa bucuresti-lisabona, abia dupa aceea informeaza-te de lisabona-coimbra, drum pe care-l poti face cu trenul sau autobuzul (trenul e 20,50 euro)
in coimbra nu-ti trebuie neaparat transport, nu e un oras foarte mare si-l poti face cu piciorul, cel putin in zonele care te intereseaza (facultati, biblioteci etc).
mancarea e cam ca in romania, poate putin mai scumpa (poti lua un pranz cu 5 sau 6 euro, dar la cantina studenteasca de obicei e mai ieftin, nu mult, dar...fa socoteala).
in rest...e un oras plin de istorie si de...igrasie. dar si de mult spirit studentesc, ceea ce e placut.
ar trebui sa-ti faci cardul acela international de sanatate pentru europa, ca sa poti merge la spital daca doamne fereste....
adu-ti bani de acasa neaparat!! e ultimul meu sfat.
clarisa
Membru

Mesajde andrakris » Vin Mai 02, 2008 7:00 pm

clarisa, multumesc pentru raspuns!
daca mai e cineva care locuieste in coimbra sau doar are vreun sfat de dat il rog sa zica! orice sfaturi sau informatii sunt binevenite!
multumesc anticipat!
andrakris
Membru

Mesajde clarisa » Vin Mai 02, 2008 9:47 pm

inca ceva ce am descoperit singura :) : la biblioteca facultatii de litere, daca nu ma insel, bibliotecara e o doamna din romania, foarte simpatica, emigrata de mult acolo. nu-mi amintesc numele dumneaei, doar ca e ardeleanca.
clarisa
Membru

Mesajde cata » Mie Mai 21, 2008 8:56 pm

uite...eu am fost in portugalia anul trecut...bilet de avion catre lisabona gasesti cam la toate preturile..eu am facut escala in londra si am platit doar 6 mil(dus intors)...ca sa ajungi in coimbra poti lua trenul care nu e scump(in jur de 10 euro)...la mancare sunt preturi si preturi-la un restaurant studentesc poti manca pe saturate cu 6-8 euro...orasul e frumos...iar universitatea iti taie rasuflarea(prin arhitectura si priveliste)...drum bun !!
cata
Membru

Mesajde CristiRaicu » Vin Mai 23, 2008 11:04 am

Pardon ca ma introduc în subiect.Biletul a fost "doar" 6000 de ce chestii? Euro,RON,ruble,franci elvetzieni,dolari USA,sau ce? Va invidiez tzara de unde venitzi,foatrte probabil nivelul de trai este deosebit de ridicat.Restaurant studentzesc unde se plateste "doar" 6-8 euro ? Cu sigurantza suntetzi vreun mostenitor al vreunui nou oligarh...
CristiRaicu
Membru

Mesajde mirela424 » Mar Iun 03, 2008 12:56 pm

Se referea la 6 miloane de lei vechi, acum 600 de ron, adica in jur de 170 de euro. Si sincer nu e mult, pentru ca de exemplu un dus Bucuresti-Larnaca (Cipru) costa 125 de euro.
mirela424
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Mar Iun 03, 2008 6:57 pm

CristiRaicu scrie:Pardon ca ma introduc ĂŽn subiect.Biletul a fost "doar" 6000 de ce chestii? Euro,RON,ruble,franci elvetzieni,dolari USA,sau ce? Va invidiez tzara de unde venitzi,foatrte probabil nivelul de trai este deosebit de ridicat.Restaurant studentzesc unde se plateste "doar" 6-8 euro ? Cu sigurantza suntetzi vreun mostenitor al vreunui nou oligarh...

In afara de Erasmus mai sunt si alte burse care asigura studentzilor straini un venit lunar de peste 600 de € in tzari gen Portugalia,Grecia,Cehia...
cei 6 euroi inseamna masa la dimineatza prinz si seara!...
La Paris,la Crous,restaurantele universitare,prinzul este in jur de 2-3 euroi!...
chiar daca mincarea nu este nemaipomenit de buna,departe de rafinamentul gastronomiei franceze!...

Incearca sa intzelegi ca nu totzi expatriatzii au eshuat lamentabil,sunt unii care au reushit sa se pastreze constant pe linia de plutire,modest,cu sume modice,fara extravagantze!...

E un fel de a-tzi spune ca nu totzi trebuie sa ajunga la blidul azilului de noapte din Madre Deus!...
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Mesajde CristiRaicu » Joi Iun 05, 2008 3:30 pm

Eu unu' zic sa iei grabnic un curs de alfabetizare ,poate reusesti sa întzelegi ce s-a scris mai sus.
CristiRaicu
Membru

Mesajde Mircea ALEXANDRESCU » Joi Iun 05, 2008 3:53 pm

CristiRaicu scrie:Eu unu' zic sa iei grabnic un curs de alfabetizare ,poate reusesti sa ĂŽntzelegi ce s-a scris mai sus.

esti inintelingibil!<<<
Mircea ALEXANDRESCU
Membru

Re: Informatii Coimbra

Mesajde talidutza_arad » Vin Iul 16, 2010 6:21 pm

buna, andrakris. vroiam sa te intreb cum a fost in coimbra...pt ca urmeaza ca si eu sa merg acolo pt un semestru.
daca nu e prea mult, spune-mi tot! :D:D:D multumesc
talidutza_arad
Membru

Re: Informatii Coimbra

Mesajde andrakris » Lun Iul 19, 2010 10:52 am

Buna,
A fost frumos, o experienta interesanta. Eu am mai mult de un an de cand m-am intors acasa, dar imi aduc aminte cu placere de perioada cat am stat acolo.
Iti doresc petrecere frumoasa in Portugalia! Sa incerci sa vizitezi cat mai mult pentru ca e o tara frumoasa.
andrakris
Membru

Înapoi la General